Precair karwei in Arnhem, Fase 1

In het centrum van Arnhem is Soil-ID begonnen aan een bijzonder precair karwei, de complete onderkeldering van een bestaande constructie van meer dan een eeuw oud, de 19e eeuwse Korenbeurs. In totaal is daarvoor inmiddels 72 meter strekkende muur gestabiliseerd. De muren zijn op maaiveldhoogte doorboord en daarna worden injectielansen ingebracht tot een diepte van 3000 mm. onder het maaiveld. Daarna begint het injecteren met waterglas en harder van het onderliggende bodempakket dat bestaat uit grind en zand. Het vermoeden bestaat dat het grind in de bouwperiode is gestort om de gemetselde fundering van extra steun te voorzien.

De bestaande vloer is uitgebroken, er ligt 275 m2 zand onder dat tot 3000 mm wordt uitgegraven. Omdat het een historische plek betreft, wordt het ondergraven begeleid door archeologen.

Soil-ID heeft de complete constructieve fase van dit project op zich genomen: van het stempelen van de bestaande muren en het stabiliseren van de bodem daaronder, tot en met het uitgraven en het betonwerk, de nieuwe vloer en wanden van het project.

Deze forse uitbreiding van het historische gebouw is nodig omdat het wordt getransformeerd tot een gloednieuw uitgaanscentrum van de Arnhemse binnenstad.

Het wordt een overdekte foodhall met een keur aan kleine restaurants, in totaal met 13 verschillende keukens en 400 zitplaatsen, podia, bars en ander vermaak.

©2020 Soil-ID Disclaimer Webdesign door Webton